Human Minds brengt een inspirerend tweeluik van de (Belgisch) Limburgse choreografen Stefano Giuliani en Yvette van der Slik.

In I want to unfold verkent Van der Slik de menselijke geest. Tijdens het creatieproces daagde ze de dansers uit om buiten hun comfortzone te treden en op zoek te gaan naar hun verborgen kanten. Individuen met ieder een eigen temperament kruisen in Different Minds van Giuliani elkaars pad. Hun bewegingen weerspiegelen hun karakter. Naast de herkenbare individuen is er een bovenmenselijk fenomeen aanwezig in de ruimte. Deze allesoverheersende energie staat voor de verbinding tussen mensen. Want ondanks het feit dat we allemaal verschillend zijn, vormen we toch één geheel.

Human minds brengt een inspirerende mix van onze huischoreograaf Stefano Giuliani en gastchoreografe Yvette van der Slik. Hierbij werden de dansers uitgedaagd om zich volledig in te leven in hun eigen gedachten alsook in die van twee verschillende choreografen. Stefano Giuliani heeft jarenlang ervaring als choreograaf en geeft al gedurende geruime tijd workshops in binnen- en buitenland. Momenteel zet hij zich volledig in voor de ontwikkeling van jonge talenten in zijn dansopleiding, Alignment Dance Education Company.

Yvette van der Slik is een ervaren choreografe en is al 15 jaar gevestigd in Maastricht. Zij combineert diverse technieken zoals contactimprovisatie en mindfullness om de dansers te prikkelen om nieuwe eigenschappen van zichzelf te ontdekken. Voor deze productie hebben de choreografen, samen met de dansers van ADEC, de krachten gebundeld om tot een intrigerend tweeluik te komen dat ze graag aan u voorstellen.