Workshop: Urban/contemporary met Matthew Decuyper

Op 18 december 2022 verwelkomen we Matthew Decuyper voor een workshop Urban/contemporary: een interactief lesmoment waarbij we dieper ingaan wat voor invloed urban heeft op de hedendaagsedans. Een must voor elke werelddanser in wording.

Matthew Decuyper heeft zijn opleiding genoten van 2009 tot 2015 in de Performing arts (theater, dance and music) Kunsthumaniora brugge en heeft daarna een Bachelor gedaan als uitvoerend danser, leerkracht en choreograaf in de hogeschool Codarts Rotterdam. Daarnaast heeft hij nog tal van extra opleidingen volbracht waaronder  The Internationale Dance Week in Budapest
2017 Eastman Summer Intensive van en door Sidi Larbi Cherkaoui in Antwerpen. Hij heeft tal van professionele lessen gekregen in binnen en buitenland. Batsheva Winter Intensive in Tel Aviv, Israel was daar 1 van. Hij is zelf ook danser geweest in producties van Joseph Toonga, Jan Martens, Emma Evelein, P.A.R.T.S./Timothy Nouzak en tal van anderen choreografen.

Hij heeft of geeft zelf ook les op de MBO Theaterschool in Rotterdam, Kunsthumaniora Brussels (Contemporary, Performance Practice,...), Scapino Ballet Rotterdam (leerkracht Urban/Contemporary), etc.

Tegenwoordig choreografeert hij ook veel en heeft in de laatste jaren producties gemaakt voor Codarts Dance Academy in Rotterdam, Company J. In Gent maar ook zelf als choreograaf/danser is hij actief en geselecteerd voor Schrittmacher Generation 2 in Aachen de Grote Belgische Dansvitrine Deinze 2021. Ook beeld en film kan hem bekoren. Er zijn samenwerkingen in de filmindustrie alsook is hij director van verschillende films.

Hij is een getrainde danser en choreograaf in hedendaags, urban contemporary (specialisation), floorwork, modern techniques (graham, laban, cunningham and countertechnique), ballet, modern jazz, urban techniques (hiphop, popping, krump, tutting and house), improvisation, composition en experimental.

Inschrijven

Wil je op de hoogte blijven van onze events?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!