DANCE COMPANY ON TOUR

“ Dancing is the poetry of the foot ”

John Dryden

Geïnspireerd door

” Autobiografie van Stefano Giuliani”

In het voorjaar van 2019 gaat Alignment Dance Company voor de tweede keer op tournee door Limburg. De nieuwe voorstelling draagt de naam “Ik draag nog steeds die lach” en vertelt een semi-autobiografisch verhaal van Stefano Giuliani die tijdens het opgroeien de verschillende kanten van liefde ontdekt: de passionele kant, maar ook de ijzige en kille kant. Opnieuw probeert huischoreograaf en artistiek leider Stefano Giuliani dans dichter bij het Limburgse publiek te brengen en jongeren de kans te geven om zich volledig te ontplooien op toneel.

Net zoals in 2018 krijgen Vlaamse en Nederlandse jongeren tussen 13 en 28 jaar de kans om een jaar lang intensief begeleid te worden naar een avondvullende productie in verschillende Limburgse zalen. ‘Ik draag nog steeds die lach’ vertelt een semi-autobiografisch verhaal van de zoektocht naar alle verschillende aspecten van liefde. Niet enkel de liefde tussen twee personen, die zeer passioneel kan zijn. Maar ook het gemis door liefde naar een bepaalde plaats, of het verliezen van een geliefde. De twijfel wanneer er een keuze gemaakt moet worden en de zoektocht naar zichzelf en het geluk. Het rood-blauwe lichtspel en het live gebrachte repertoire van Adele zal de toeschouwer door het levensverhaal van de dansers leiden en ons leren dat het hoofdpersonage ondanks alles, diep vanbinnen nog steeds dezelfde persoon blijft.

“Het is en blijft mijn doel om een publiek voor de kunstvorm ‘dans’ te creëren in Limburg” vertelt choreograaf Stefano Giuliani. “Door het gebrek aan aanbod en opleiding staat de dans hier echt nog in zijn kinderschoenen. Het zou zonde zijn om de jongeren nooit van deze inspiratiebron te kunnen laten genieten, en de dans als vast onderdeel in onze cultuur te kunnen laten opnemen.”

OVERZICHT VAN ONZE VOORSTELLINGEN

Met dank aan onze sponsors en sympanthisanten