ACTIVITEITEN EN EVENTS

“ I don’t want people who want to dance, I want people who have to dance ”

George Balanchine

WORKSHOP: KLASSIEKE DANS MET WIM VANLESSEN ( ter vervanging van Linda Baclaine)

Klassiek ballet is en blijft de ideale basis voor alle andere dansstijlen. Ballet is essentieel voor iedereen die zich later verder wil ontplooien in de danswereld. Daarom deze workshop kom proeven, leren, en genieten van klassieke dans.

Zondag  17 November 2019  
Gratis voor leden niet leden betalen 20 euro.

– om 13 u leeftijd  8 – 11 jaar of niveau C.

– om 15 u  leeftijd  12 – 15 jaar of niveau B.

– om 17 u  leeftijd  16 + –  of niveau A.

Meer info

OPENDEURDAG: IEDEREEN IS WELKOM

Beste leden, ouders en sympathisanten, we organiseren op 24 november 2019 onze traditionele opendeurdag. We heten alvast iedereen welkom die kennis wil maken met onze dansschool, alsook onze nieuwe danszaal en dansboetiek. Tot dan!

Zondag 24 November 2019  

– 9-10u: niveau 1

– 10-11u: niveau 2

– 11-12u: niveau 3

– 12-13u: niveau 4

– 13-14u: niveau 5

– 14-15u: niveau 6

Meer info

LEZING: VOEDING  MET ANN-SOFIE PUSCEDDU

Thema : Eet/bewegingspatroon

Wat ik tijdens deze sessie bij Alignment Dance Education vooral wil komen vertellen: hoe kunnen jullie een eetpatroon afstemmen op jullie bewegingspatroon.

Want optimaal presteren in de lessen en op het podium, gaat hand in hand met een gezonde en evenwichtige voeding. Het is niet voor niets dat alle professionele atleten een diëtiste onder de arm nemen.
Jammer genoeg kan ik in deze sessie geen gedetailleerd advies geven. Voeding is precisiewerk en voor iedereen verschillend. Ik kan jullie in elk geval wel de basisprincipes meegeven. Indien jullie meer informatie willen, aarzel dan niet om mij te contacteren!

Zondag 22 December 2019 alle leeftijden.
Gratis voor leden niet leden betalen 5 euro.

Meer info

ALIGNMENT KERSTSTAGE

Tijdens de kerstvakantie organiseren we de “Alignment kerststage”  (workshops). Deze gaan van start op vrijdag 27 december. Om deel te kunnen nemen aan onze workshops, moet je je inschrijven via ons inschrijvingsformulier. 

Prijs per les 20 euro 2 lessen per dag voor 30 euro

Dit bedrag dient u te betalen via overschrijving op ons rekeningnummer: BE 43 0018 1325 0201 met de vermelding van je naam en de workshop waaraan je wil deelnemen of je betaald het bedrag cash op de dag van de workshop.

let op! uitschrijven kan enkel 24u voor de lessen starten

Vrijdag 27  tem zondag 29 december 2019

Meer info

WORKSHOP: MAKE-UP EN HAARTOOI MET ANOUK VOLDERS EN LAUREEN BROUNS

Wil je er tijdens een dansvoorstelling helemaal verzorgd uitzien op het podium? Schrijf je dan in voor de workshop hair & make up on stage! In deze workshop leer je hoe je op verschillende manieren je haar in een dot kan doen. Zo kies je zelf de manier die best bij je past. Je leert ook hoe je foundation moet aanbrengen en welke delen van het gelaat best highlight of schaduw krijgen. We zoeken welke kleur foundation bij jouw huid past en hoe je je make up fixeert zodat deze tijdens de voorstelling goed blijft zitten.

Zondag  26  Januari  2020
Gratis voor leden, 20 euro voor niet leden.

– om 13 u tem 14u30 leeftijd  8 – 11 jaar.

– om 15 u tem 16u30 leeftijd  14+. jaar.

Meer info

WORKSHOP: EXPRESSIE EN STEM MET MYRIAM STINKENS

Dansers, acteurs, zangers, presentatoren… allemaal delen we dezelfde passie: op het podium staan. Vaak denken we dat we ons alleen moeten focussen op de aangeleerde pasjes, teksten… Maar daar blijft het niet bij. We willen het publiek namelijk graag iets vertellen. In deze workshop leer je dan ook hoe je gedachten en gevoelens kan uitdrukken aan de hand van lichaamstaal en je stem. Daarnaast wordt er tijd besteed aan het toepassen van een juiste stemtechniek op het podium.

Zondag  23  Februari 2020 
Gratis voor leden, 20 euro voor niet leden.

– om 13 u tem 14u30 leeftijd  8 – 11 jaar 

– om 15 u tem 16u30 leeftijd  12 – 15 jaar 

– om 17 u tem 18u30 leeftijd  16 + 

Meer info

WORKSHOP: MODERNE DANS
MET LAURENCE DE SLOOVERE

Laurence De Sloovere is 27 jaar en is gepassioneerd door dans & choreografie. In september 2001 startte ze haar dansopleiding aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen, waar zij in 2008 afstudeerde. Na een succesvolle auditie bij de Alvin Ailey American Dance School in New York, verhuisde Laurence naar Manhattan. Daar werd ze opgeleid door danspedagogen waaronder Fred Benjamin, Elena Comendador, Ana Marie Forsythe, Francesca Harper, Tracy Inman, Graciela Kozak en Milton Myers. Tijdens haar verblijf werkte ze samen met verschillende choreografen en trad ze op in bekende theaters als ‘The Apollo’, onder Alvin Ailey II.

Zondag 29 Maart 2020 
Gratis voor leden niet leden betalen 20 euro.

– om 13 u tem 14u30 leeftijd  8 – 11 jaar of niveau C.

– om 15 u tem 16u30 leeftijd  12 – 15 jaar of niveau B.

– om 17 u tem 18u30 leeftijd  16 + –  of niveau A.

Meer info

WORKSHOP: KLASSIEKE DANS
MET PATTY GIARDINA

Patty heeft op jonge leeftijd de passie voor ballet ontdekt. Nauwelijks 7 was ze toen ze haar eerste stapjes in de balletwereld nam. Van haar passie zou ze haar beroep maken. Aan de Academie Grétry in Luik behaalde ze met een gouden medaille en grote onderscheiding de nodige certificaten. In Brussel volgde Patty nog extra lessen van onder andere Dolores Laga, Piotr Nardelli en Jacques Sousaint. Via diverse stages in Cannes, Keulen, Parijs en Biaritz schoolde ze zich constant bij. Op haar 17e is ze doorgestroomd naar het professionele milieu en is ze aan haar danscarrière begonnen (Limoges , Brussel , Lille en Nice). Na vele stages en opleidingen behaalde ze in 1993 haar Diplôme d’Etat de Professeur de Danse in Frankrijk. Dit was het moment om in Frankrijk een eigen balletschool op te richten: Les  Espoirs. Wanneer haar man echter voor zijn werk terug moet keren naar België, verhuist Patty mee. Ze bleef niet bij de pakken zitten en verhuisde ook haar balletschool in 1997 naar Hasselt. Dansen is een stukje sculpteren, beeldhouwen, je lichaam vorm geven. Met haar talentvolle leerlingen behaalde ze in het buitenland de ene prijs na de andere. In 2014 is de naam van haar school gewijzigd naar Balletto P.Giardina. “ Dansen is een soort liefdesspel tussen muziek en beweging. Om dit bij te brengen moet je het eerst zelf beleefd hebben“.

Zondag 26  april 2020 
Gratis voor leden niet leden betalen 20 euro.

– om 13 u tem 14u30 leeftijd  8 – 11 jaar of niveau C.

– om 15 u tem 16u30 leeftijd  12 – 15 jaar of niveau B.

– om 17 u tem 18u30 leeftijd  16 + –  of niveau A.

Meer info

Met dank aan onze sponsors en sympanthisanten