ACTIVITETEN EN EVENTS

“ I don’t want people who want to dance, I want people who have to dance ”

George Balanchine

WORKSHOP: SPAANSE DANS MET CLARISSA WEDDING-JENNES

Clarissa Wedding-Jennes staat van kindsbeen op het podium. Zij begon op 5-jarige leeftijd met klassieke dans in studio Arabesque, vervolgde haar studies in de Koninklijke Balletschool Antwerpen en middelbaar kunstonderwijs ‘dé Muzische vorming’, waar ze aansluitend afstudeerde in het Hoger Instituut voor Dans en Danspedagogie (Koninklijk Conservatorium Artesis Hogeschool Dans).

Ze begon haar eerste flamencopassen in 1996 bij Ana Ramon. Al gauw volgde voorstellingen in Tablao flamenco in Antwerpen, en daarbuiten. Zij won de 3de prijs Wedstrijd in zowel sevillanas als flamenco. In 2001 werd ze uitgenodigd door Javier Latorre om op te treden op het Sfinks Festival. In haar 3de jaar Hoger Instituut voor Dans en Danspedagogie ging ze als Erasmus student naar Madrid waar Eliezer La Truco en La Tati diepe indrukken op haar maakte. Ze volgde cursussen in België, Nederland, Jerez de la Frontera, Madrid en Sevilla. In 2005 ging ze naar Sevilla en volgde lessen bij Juana Amaya, Isabel Bayón en Bettina Castaño. In 2006 werd zij gevraagd om bij ‘La Guardia Flamenca’ te komen. Een parodiërende straattheatergroep die de wereld rond reizen. Zoals IJsland, Denemarken, Hongarije, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Singapore, Zuid Korea… Clarissa alias ‘La Bata’ participeert in het eerste werk ‘Anda La Banda’ en in het tweede ‘Carrement Carmen’.

In de nieuwste productie ‘Club Flamingo’ doet ze weer meer mee als kwajongen ‘La Bata’ in Club Flamingo, die in seizoen 2013-2014 op tournee gaat. Ondertussen verzorgt zij haar eigen Flamenco voorstellingen: met zangers zoals Antonio Paz en José Ligero, gitaristen Michel Gillain, Wouter ‘El Aguí’, el Perre de Amberes, Rezar, en werkt samen met dansers zoals Silvia Cabeza, Maité Correas, La Tamara, La Jorinde… Zij werkte in producties zoals ‘Variaciones Españoles’ met het Arriaga kwartet, ‘Labyrinth of Sences’ olv Rudolf Werthen , ‘Levante’ met La Tamara, ‘Heraclash’ in Maastricht, ‘Noche de Flamenco’ in The Music Village Brussel en ‘De Knoet’ olv Belgische flamenco impresario Guido Declercq…

– om 13 u ( leeftijd  8 – 11 jaar of niveau C )

– om 15 u ( leeftijd  12 – 15 jaar of niveau B )

– om 17 ( leeftijd  16 + –  of niveau A)

Gratis voor leden, 20 euro voor niet leden. 

Je kan je hier inschrijven door het formulier in te geven.