ACTIVITETEN EN EVENTS

“ I don’t want people who want to dance, I want people who have to dance ”

George Balanchine

WORKSHOP: KLASSIEKE DANS MET WIM VANLESSEN

Klassiek ballet is en blijft de ideale basis voor alle andere dansstijlen. Ballet is essentieel voor iedereen die zich later verder wil ontplooien in de danswereld. Daarom deze workshop kom proeven, leren, en genieten van klassieke dans.

Zondag 25 oktober 2020

– om 13 u ( leeftijd  7 – 11 jaar of niveau C )

– om 15 u ( leeftijd  12 – 15 jaar of niveau B )

– om 17 ( leeftijd  16 + –  of niveau A)

Gratis voor leden, 20 euro voor niet leden. 

Meer informatie over Wim Vanlessen:
Ex-Principal Dancer bij Ballet Vlaanderen, werd geboren in België, opgegroeid in Limburg en opgeleid aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen.

Op 17-jarige leeftijd won Vanlessen de zilveren medaille op het Concours International de Danse in Houlgate en de ‘Prix Professionel’ op de Prix de Lausanne. In 1994 sloot hij zich aan bij het Ballet Vlaanderen, waar hij al snel opklom naar de rang van Principal Dancer.

Hij kreeg veel media aandacht voor zijn uitmuntende vertolking in verschillende dansproducties, heeft nauw samengewerkt met wereldvermaarde choreografen, ontwikkelde en bracht Principal-rollen tot stand in vele grote balletten. 2 jaar werkte hij ook met succes samen met huidig artistiek directeur en choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui, waar hij schitterde in de nieuwe creaties. In het vaktijdschrift Dance Europe (oktober 2017) werd hij genomineerd in de categorie Outstanding Perfomance of a Male Dancer voor zijn prestatie in Spartacus. Wim wordt veel uitgenodigd als gastdanser voor internationale galavoorstellingen. In 2014 schitterde hij in de rol van Des Grieux in Manon en Suite en Blanc als Guest Principal Artist met The Australian Ballet in Melbourne en in het bekende Sydney Opera House. In 2009 werd hij uitgenodigd door Marcia Haydée om te dansen op het 50ste verjaardag van het Santiago Ballet in Chili..

Wim Vanlessen geeft regelmatig masterclasses en is eveneens movement-director voor modeen filmshoots. Hij is een veelgevraagde gast ter representatie van Ballet Vlaanderen in de media- en danswereld. Door zijn grote talent en veelzijdigheid als danser alsook zijn vastberadenheid en doorzettingsvermogen heeft Wim Vanlessen met bravoure zijn plaats in de balletwereld verdiend en oogst hij veel respect van collega dansers, directeurs, choreografen, producers en pers vanuit de hele wereld.

Je kan je hier inschrijven door het formulier in te geven.

UITVERKOCHT
Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar voor deze workshop.
Ontdek zeker onze andere workshops bij ‘Events’!