Workshop Grahamrepertoire met Kristin De Walsche

Op zondag 19 november 2023 verwelkomen we Kristin De Walsche voor een workshop Grahamrepertoire voor dansers, een interactief lesmoment waarbij we dieper ingaan op de Grahamtechniek doorheen repertoirewerk. Een must voor elke werelddanser in wording.

Biografie

Kristin genoot haar opleiding op de Koninklijke Balletschool in Antwerpen en studeerde af in 1986. Daarna volgde ze de gerenommeerde Graham-opleiding in de Martha Graham School of Contemporary Dance in New York. Later in haar carrière rondde ze ook een pedagogische opleiding af aan het Hoger Instituut voor Dans en Danspedagogie. Ze werkte als danser verbonden aan het Tanztheater Wien en Heidelberg en later in haar carriére ook vaak als freelance danser met verschillende choreografen waaronder Mustafa Barkati. In het Theater Der Stadt Stendal kreeg ze haar eerste opdracht niet enkel als danseres maar ook als balletmeester wat haar passie voor lesgeven en het doorgeven van haar kennis aanwakkerde. Kristin geeft al bijna 30 jaar les in de meest professionele opleidingen in de Benelux . Momenteel geeft ze les aan de kunsthumaniora van Brussel en in de vooropleiding van de Koninklijke Balletschool Antwerpen Prins Dries. Ze ondersteunt verder verschillende choreografen en is een veel gevraagd repetitor in Europa. Kristin is niet enkel actief als lesgever maar heeft onder andere leerplannen mee helpen ontwikkelen voor de overheid en was voorzitter en bestuurslid van Jeugd en Dans vzw. Momenteel is Kristin ook bestuurslid bij ADEcompany vzw en begeleidt ze onze leerlingen en choreografen bij hun deelname aan (inter)nationale competities. Zo helpt ze mee onze visie en missie uit te dragen en verder uit te bouwen.

Inschrijven

Wil je op de hoogte blijven van onze events?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!