Workshop make-up en haar voor dansers met Bart De Block

Op zondag 17 december 2023 verwelkomen we Bart De Block voor een workshop make-up en haar voor dansers. Tijdens dit interactief lesmoment leren we welke make-up het meeste geschikt is voor dansers, hoe je deze kan aanbrengen énn hoe je een perfecte dot kan maken! Een must voor elke werelddanser in wording.

Breng zeker deze spullen mee:

  • een handdoek;
  • basis make-up (mascara, eyeliner, fond de teint, poeder, blush, witte en donkerbruine oogschaduw, lippenstift, make-upborsteltjes en -sponsjes, dotspelden, een haarnetje en liefst vette schmink);

Heb je een van deze benodigdheden niet, haast je dan zeker niet naar de winkel om het aan te kopen. Je wacht best af tot na de workshop zodat je de juiste producten kan aankopen.

Bart De Block begon zijn balletopleiding op negenjarige leeftijd in Gent, waar hij ook geboren is. Daarna werd hij door zijn toenmalige leerkracht doorverwezen naar het Stedelijk Insitituut voor Ballet (nu KBA). In de periode van 1980 tot 1986 heeft hij verschillende medailles gewonnen tijdens wedstrijden zoals de ‘Prix de Lausanne’ en in Jackson Mississippi en Houlgate. Na afstuderen werd hij aangenomen in het Koninklijk Ballet Vlaanderen, maar hij vertrok na één jaar naar Berlijn, waar hij negen jaar danste als principal danser in de Deutsche Oper in Berlijn. Hij had het geluk om in die periode met vele choreografen te kunnen samenwerken zoals: Maurice Béjart, Michael Clark, Stephen Petronio, Karole Armitage, Sir Kenneth McMillan, Christopher Bruce, om er maar enkelen op te noemen. Een belangrijk hoogtepunt in die periode was de uitnodiging om als gastdanser bij het Kirov Ballet in Sint-Petersburg de hoofdrol te dansen als Albrecht in Giselle.
Na Berlijn vertrok hij richting New York. Drie jaar later was hij danser en assistent van artistiek directeur Mark Baldwin Dance Company in Londen. Na Londen keerde hij terug naar Antwerpen waar hij twee jaar principal danser was bij het Koninklijk Ballet Vlaanderen. Daarna werd hij nationaal en internationaal freelance danser in Japan, Brazilië, Canada, USA, Duitsland, Frankrijk, Italië, Korea… In 2005, na het behalen van zijn pedagogisch diploma, werd hij aangesteld als dansleerkracht aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen en geeft hij klassiek ballet aan zowel jongens als meisjes en ook pas de deux lessen. Daarnaast heeft Bart ook een diploma als kapper en ontwikkelde hij een enorme interesse voor make-up en grime die hij graag deelt met onze leerlingen.

Inschrijven

Wil je op de hoogte blijven van onze events?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!